Om oss

EDE Film är en filmgrupp som skapar allt från kortfilmer till långfilmer. Vi producerar våra egna filmer och har skapat ca 100 olika filmer genom åren. De senaste åren har vi dragit oss allt mer mot långfilm.

Grundarna till EDE Film är Alexander Embretsén och Dennis Andersson. Men vi består av ett mindre grundteam på ca 6 personer. Vi gör allt arbete inom teamet. Manus, planering, inspelning, efterbearbetning. Vi har vår primära bas i Dalarna men Stockholm är även en del av vår produktionsbas.

Vi startade denna filmgrupp 2010 med sketcher och kortfilmer. Detta har nu utvecklats till kortfilm och långfilm. Vi fokuserar nu för tiden på filmfestivaler, biovisningar samt att distributionerna våra produktioner. Vi strävar alltid efter att skapa filmer som vi själva vill se. Det finns ofta begränsningar inom ”vad man kan skapa för slags film”, speciellt i Sverige. För oss handlar det om att skapa exakt den filmen vi vill. Vi ser inga begränsningar inom filmskapandet och vad man kan göra. Vill vi göra en film, då gör vi den. Vi skapar ofta genrefilmer, gärna mycket kostym, smink och andra spännande estetik.

Utvalda händelser: 

  • Vinnare av publikpriset Noomaraton 2015, riksfinal Stockholm – En man som heter Stefan
  • Vinnare av publikpriset Noomaraton 2018, riksfinal Stockholm – EN ANNAN ANANAS
  • Vinnare av Bästa Smink Dalarnas filmfestival, Dalarna 2018
  • Kulturstipendium från Säters kommun 2019
  • Kulturstipendium från Region Dalarna 2019
  • Vinnare av bästa kostym 2021 Dalarnas filmfestival
  • Vinnare av bästa praktiska effekter 2021 Dalarnas filmfestival

Detta bildspel kräver JavaScript.

KONTAKT

MEJL: edefilm.kontakt@gmail.com

INSTAGRAM: edefilm

FACEBOOK: EDE Film

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: